Evi Van Acker krijgt haar 4de en laatste praktijktraining voor het WK Laser Radial women

  • Author: Ice
    Date: zo, 04/12/2005 - 12:09

Afeglopen vrijdag gaf coach Filip Willems aan Evi Van Acker een laatste en 4de praktijktraining ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap Laser Radial women
"De laaste trainingsdag met altijd zon, hoge golven en iets minder wind dan donderdag. Er ontstond die dag een vrij grote internationale trainingsgroep.
Er werd getraind op starten, snelheid aan de wind, aanvoelen van windshifts en het ritme in de shifts.
Evi draaide steeds goed mee. Haar ruime en voor de windse snelheid verbeterde gedurende de reeksen.
Ook de videocamera deed het weer, zodoende hebben we nu opnames kunnen bespreken.
Nadien zwemmen en strechen."

Pittig detail vandaag; Evi is beginnen zeilen omdat haar moeder, die nooit
gezeild heeft, het wel leuk vond die bootjes in Heusden te zien zeilen. Zij schreef promp haar zoontje in voor een zeilcursus. Op die manier is de vonk later bij Evi overgeslagen. Hoe je toch vanaf de E3 een zeilkampioene kunt worden.

"Verder is het hier prettig om alles in de nabijheid van het hotel te hebben; fitness, zwembad, zeilaccommodatie, alles binnen de vijf minuten. Het gebouw lijkt op een groot cruiseschip met 458 kamers. Morgen en overmorgen rust en vormbehoud"

Vandaag zondag 12 uur start, 17uur voor de Beneluxers.

www.2005laserworlds.com.br

Foto: Evi Van Acker © www.vision-art.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: