Koude Goofy's zeilrace met 90 deelnemers

Tijdens de maandelijkse Goofy's zeilrace van december 2005 voeren 90 schippers met hun boten en bemanning op de Oosterschelde voor Colijnsplaat een pittige zeilwedstrijd. Er stond een fikse wind uit het zuiden (tussen de 5 en 6 Beaufort) en het was behoorlijk koud. Kortom echt "goofies weer.

Het is uniek dat er de Goofies dit jaar meer boten meedoen in de IMS klasse dan in de ORC-CLUB klasse!. Dat is verder bij bijna alle wedstrijden andersom.

Bij de start van de ongemeten boten ging iets mis, waardoor bijna alle 35 boten al één minuut voor de start op de startlijn lagen. Een massale valse start dus. Gelukkig lukte het om met een hoop getoeter en zwaailichten de schepen terug te roepen, algemene terugroep, en de start opnieuw te doen na de laatste geplande start.
Helaas waren en een 4 tal boten, schippers of bemanningen die zich daarbij vergiste en met de verkeerde startgroep meevoeren. Daarmee verspeelden ze een kans op een goede klassering.
Een terugkerende bijzonderheid van de goofies is dat er nu in iedere race schippers zijn die een ontmoeting met bruinvissen melden.
Een 6 tal schippers moest opgeven doordat er zaken aan boord stuk gingen.

De Goofy's top 3 uitslag van december 2005

First 31.7
1e Magnifique, 2e Chasseur & 3e Shoebox

IMS 1
1e Checkmate 3 (BH41), 2e Holmatro & 3e Stortemelk (X 43)

IMS 2 3 en 4
1e SwissLife, 2e Yess & 3e Kopje Kleiner

ORC-CLUB
1e Windfall, 2e Salona & 3e Sula (X 332)

Ongemeten Boten
1e Spookschip, 2e Joli brise & 3e Crossroads

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: