WK Laser Radial - Coach, trainer en begeleider Filip Willems maakt verslag

Evi van Acker zeilde op de eerste dag van het WK Laser Radial voor de damens een 14de en 9de plaats, 16de in de voorlopige totaalstand van 76 deelnemers uit 38 landen.
De Franse Sarah Steyaert en de Australische Sarah Blank wonnen de eerste reeks in het eerste wereldkampioenschap van de Laser Radial dames als Olympische klasse.

Mijn vriend coach François Lecastrec, waarmee ik de motorboot mag delen, was uitermate gelukkig, des te meer dat haar broertje hetzelfde had gedaan in het voorgaande WK op dezelfde locatie.

Onze Belgische deelneemster Evi van Acker startte niet in de beste positie aan de pin, maar wist toch de eerste boei als 14de te ronden. De wind was veel zwakker dan normaal, onder de 10 knopen, 3bf. De windrichting bleef steeds uit OZO, maar met veel drukverschillen. Er stond een lichte deining.
Voor de wind hield Evi goed stand, doch in het tweede kruisrak moest ze enkele plaatsen prijsgeven. Zij miste een windbaan. Er stond steeds een deining en het was moeilijk om de wind en vooral de drukverschillen te lezen op het wateroppervlak. Evi finisht 14de.

De tweede reeks start Evi zeer goed, doch zij kon de vloot niet helemaal opvangen en rondde als 25ste. Voor de wind zeilde zij ronduit schitterend en nam beslag op de 15de stek, pakte nog 5 plaatsen, nogmaals enkele in het voordewindse rak. Zij mikte naar de 7de plaats, doch op enkele centimeters na moest zij zich te vrede stellen met een 9de plaats op de finishlijn.

Evi had vandaag ook last van Braziliaanse buikkrampen, er wordt aan gewerkt en hopelijk is zij morgen de oude.

De aan de windse snelheid van Evi is nog niet optimaal, maar er is nog heel wat progressie mogelijk.

Foto: Sarah Steyart (FRA) © LC Moreira

Meer WK Laser Radial nieuws op www.2005laserworlds.com.br

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: