Volvo Ocean Race gedoe in Kaapstad

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 07/12/2005 - 17:25

Al die willen ter "Kaperenstad" varen moeten mannen met baarden zijn! En als ik onze Volvo helden vorige zondag op tv zag kon ik er niet naast kijken. Hans Horrevoets zal menig Zuid Afrikaans vrouwenhart sneller doen slaan met zijn ruige avontuurlijke look. De aaibaarheidsfactor van Gerd Jan Tienpont ligt volgens mijn lieftallige collega Caroline net iets hoger dan die van Brad Pit. En Simeon Tienpont schijnt niet te kunnen kiezen tussen een fotoreportage voor Wilkinsson of een sponsorcontract bij Gilette en is volgens de laatste roddels van het Vaticaan ook nog eens getipt om kans te maken op een zalig verklaring?! Joseph Ratzinger, de man die momenteel de naam "Paus op zijn loonbrief heeft staan twijfelt enkel nog tussen ex-paus Johannes Paulus 2 of Simeon (euh, 1).

Eerst verloren ze hun sponsor budget, dan ging de crew er vandoor, toen mochten ze Sanxenxo niet in omdat de koning er een stadswandelingetje maakte, 24u voor de start vonden ze een nieuwe sponsor, de naam van de boot veranderde, dan vonden ze een nieuwe crew en werkten de gehele nacht aan de boot om hem in orde te krijgen, konden eindelijk starten en veranderden de naam van de boot weer en na 24u racen moesten ze effe stoppen om de brokken te lijmen. ING Real Estate/Brunel, een hele boterham, niet? Maar ze zijn er uiteindelijk wel geraakt. Er gaan geruchten dat Hans Bouscholte op dit schip de Zuidelijke Oceanen onveilig zou gaan maken en de resterende 25000nm zou gaan afleggen?

Het nieuws werd vorige dinsdag officieel gemaakt, de enige varende vrouw (Adrienne Cahalan) in de Volvo Ocean Race ligt eruit. Hoewel Brasil 1 wel op de 2de plaats staat is er toch een vacante betrekking vrij gekomen op het Braziliaanse schip. Torben Grael zit momenteel in Brazilië en Adrienne Cahalan in Australië. Ze zijn dus niet echt effe samen knusjes op vakantie…

Bon, hoe staat de puntentafel er momenteel voor?

ABN Amro one 11.5
Brasil 1 10.5
Ericsson 10.5
ABN Amro two 9.5
Sunergy 4.5
Pirates 3.5
Movistar 3.0

foto © Team ABN AMRO

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: