Laser Radial worlds - Evi van Acker stijgt 17 plaatsen in het klassement

Eindelijk kwam de normale passaatwind er sterker door vandaag tot een 4bf, OZO., met een golvende zee.
In een oscilerende wind, was de winst vooral van rechts te nemen.
Gedurende de eerste reeks, na een mooie start in lijn rondde de Evi rond de 15de plaats. De Nederlandse gea JUTJENS rondde als eerste, gevolgd door GBR Laura BALDWIN en USA Anna TUNNICLIFFE.

De Australische Sarah BLANCK, eerste in het klassement, zeilde voor de wind naar de eerste plaats, de Franse Sollenne BRAIN tweede en derde de Amerikaanse. Evi naar de 13de plaats en won nog een plaats in het tweede kruisrak. De Australisce Sarah BLANCK hield de leiding, USA tweede en derde Nederland. Evi klimt op naar de 12de stek Voor de wind pakt de Française de derde plaats en haalt de Amerikaanse in naar de finish.

7de reeks:
1 AUS Sarah BLANCK
2 FRA Solenne BRAIN
3 USA Anna TUNNICLIFFE
12 BEL EVI VAN ACKER

2de race van de dag:
Evi startte bij het startschip, ging vrijwel onmiddellijk overstag en zocht de rechtse kant op. Zij opteerde op het juiste tijdstip voor de linkse kant en kruiste bijna heel de vloot. Zij ving een groep op en zeilde zeilde onder dit groepje een heel stuk naar voor en ving de laatste vlaag van rechts op en rondde als tweede na LTU Gintare VOLUNGEVICIUTE, derde NED Gea JUTJENS.
Halve wind ging het even moeilijker voor Evi, de Australische Krystal WEIR zeilde van vier naar een, de Litouwse naar de tweede en Evi naar drie.
EVI stak de Litouwse voorbij in het kruisrak, de Australische die iets meer naar rechts was gezeild liep iets uit. EVI rondde tweede, met een grote groep vlak op haar hielen.
Evi zeilde een magistraal voor de winds rak en maakte zelfs de Australische zenuwachtig. Met zijn tweeën zeilde zij voor het veld uit.

8ste reeks;
1 AUS Krystal WEIR
2 BEL EVI VAN ACKER
3 GER Hanne JANSCH

Voorlopige stand;
1 USA Page RAILEY 35p
2 USA Anna TUNNICLIFFE 46 p
3 GER Petra NIEMANN 47p
...
21 BEL EVI VAN ACKER 92p

Foto © LC Moreira

Meer WK Laser Radial nieuws op www.2005laserworlds.com.br

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: