HYDROPTERE vliegt weer... en snel! ...kanaalrecord verscherpt

Gisteren versloeg de vernieuwde trimaran HYDROPTERE het kanaalrecord tussen Dover (GBR) en Calais (FRA) in 34 minuten en 24 seconden. De gemiddelde snelheid over de afstand van 19 zeemijl bedroeg 33.3 knopen.
Dit is het resultaat van 2 jaar ingenieus werk aan de armen om de zware krachten op de vleugels te weerstaan. Ailan Thibault’s HYDROPTERE vliegt weer…en Snel!

Foto's © Photo G. Martin-Raget

www.hydroptere.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: