HYDROPTERE vliegt weer... en snel! ...kanaalrecord verscherpt

Gisteren versloeg de vernieuwde trimaran HYDROPTERE het kanaalrecord tussen Dover (GBR) en Calais (FRA) in 34 minuten en 24 seconden. De gemiddelde snelheid over de afstand van 19 zeemijl bedroeg 33.3 knopen.
Dit is het resultaat van 2 jaar ingenieus werk aan de armen om de zware krachten op de vleugels te weerstaan. Ailan Thibault’s HYDROPTERE vliegt weer…en Snel!

Foto's © Photo G. Martin-Raget

www.hydroptere.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: