SHOSHOLOZA knalt op een walvis - schipper en navigator gewond

  • Author: Ice
    Date: di, 15/02/2005 - 16:13

KAAPSTAD - Team Shosholoza schipper Geof Meek en Navigator Marc Lagesse raakten gewond tijdens een training in Table Bay wanneer het America’s Cup jacht Shosholoza RSA 48 tegen 10 knopen onder spinnaker op een walvis botste. De impact was zo groot dat de boot compleet stopte. Olympische zeiler Ian Ainslie, die aan het roer stond op dat ogenblik knalde tegen het stuurwiel, deze brak volledig af. Navigator Marc Lagesse, die op dat ogenblik de compaskoers aan het checken was aan het stuurboord stuurwiel, viel ook voorover en brak ook dit wiel.

zie ook: www.sachallenge.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: