JULES VERNE TROPHY:<br>ORANGE II halfweg … na 24 dagen

  • Author: entityone
    Date: wo, 16/02/2005 - 16:54

De maxicatamaran van Bruno Peyron blijft tegen een hoge gemiddelde snelheid rond de aarde stuiven: na bijna 24 dagen bereiken de Orange-boys vandaag het psychologisch belangrijke ‘half-weg-punt’, en tellen ze méér dan 2000 mijl voorsprong op de tijden van de CHEYENNE en de GERONIMO vorig jaar. Op zijn minst indrukwekkend.

En passant schreef de ORANGE II enkele records bij op haar palmares: het record Kaap Goede Hoop - Kaap Leeuwin (dat Bruno Peyron afsnoept van zijn broer Loïck met de INNOVATION EXPLORER, gevestigd tijdens The Race van 4 jaar geleden), het record Brest - Kaap Leeuwin dat op naam stond van de CHEYENNE, en tenslotte nog het record Evenaar - Kaap Leeuwin, dat in 2003 nog door GERONIMO verbeterd werd. Sinds het vertrek uit Brest houdt de ORANGE II een gemiddelde snelheid aan van 22,9 knopen.

Vandaag meldt Bruno Peyron dat ze toch de voet een beetje van het gaspedaal halen: bij een gekruiste zeegang onder Australië lijdt de ORANGE II iets teveel, zeker met deze hoge snelheden. Om averij te vermijden moet de snelheid omlaag zodat de maxicatamaran beter door het water glijdt in plaats van er op los te hakken. Gisteren noteerde de crew de eerste schade: een gebroken bakstagwinch en een geëxplodeerde blok op de giek: tijd dus om even in te houden. Hoewel, inhouden is relatief voor deze jongens: om 8uur deze ochtend wees de snelheidsmeter nog steeds 24,5 knoop aan…

De nieuwe records:

Kaap Goede hoop - Kaap Leeuwin: 7d 5u 35m
Evenaar -Kaap Leeuwin: 14d 11u
Brest - Kaap Leeuwin: 21d 13u 54m

ORANGE II

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: