De Yachtman van het Jaar 2004:<br> is Philippe Bergmans

U heeft genomineerd. De Belgische Raad van Bestuur KBYV heeft gekozen.
De Yachtman van het Jaar 2004 is Philippe BERGMANS. Na zijn schitterende prestatie als Europees Kampioen in Laser en zijn bloedstollend parkoers op de Olympische Spelen in Athene, was de keuze hier helemaal niet moeilijk. Spijtig dat Athene geen medaille opleverde, want hij zorgde voor suspens!

YachtvrouwAls Yachtvrouw van het Jaar werd er gekozen voor Min DEZILLIE. Zij kon zich opnieuw kwalificeren voor de Spelen, zorgde voor een gestage opbouw, maar de professionele concurrenten verhoogden dusdanig het niveau, dat haar verhinderde manches te winnen.

De Belofte
De Belofte van 2004 was zonder twijfel Laura MAES. De knapste prestatie was ongetwijfeld de medaille tijdens het WK Splash, vorig jaar gezeild bij VVW-Nieuwpoort. We verwachten van haar nog spetterende resultaten. De concurrentie als belofte met o.m. met Yannick en Morgan was bikkelhard. Laura haalde de voorkeur.

Manager
De titel van Yachtingmanager 2004 ging eindelijk naar Mady FOBERT. Reeds voor de derde maal genomineerd, werd zij uitverkoren, omwille van haar niet aflatende inspanningen om het zeilen in dit land te bevorderen. Zeer bijzonder wordt haar werk geapprecieerd voor de deelname aan de Tour de France à la Voile.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: