Team Heiner / Breuseker zevende bij WK STAR

BUENOS AIRES (ARG) - De Nederlanders Roy Heiner en Alex Breuseker eindigden op vrijdag 18 februari 2005 het WK Star als zevende overall. Met een achtste en zesde plaats in de laatste twee races wisten de zeilers een toptien klassering veilig te stellen. De wereldtitel ging naar het Franse duo Rohart en Rambeau, gevolgd door de Brazilianen Grael en Ferreira. De bronzen medaille was voor de Britten Percy en Mitchell, die dankzij twee overwinningen opklommen in het klassement.

Coach Maurice Paardenkoper over de eindklassering: 'We zijn erg tevreden met de resultaten en de manier waarop we hebben gevaren. Roy en Alex hebben een grote stap gezet ten opzichte van vorig jaar. Je kunt niet verwachten dat we gelijk met de topdrie meedoen, maar daar gaan we nu naartoe werken.' Het team neemt eerst rust en zal dan plannen maken voor de rest van het seizoen. Paardenkoper: 'We gingen vol gas voor het WK en daarna zouden we wel zien.'

Race 6 - Net iets te weinig snelheid
Heiner en Breuseker gingen in de laatste race als eerste rond de bovenboei, maar vielen terug naar de zesde positie. Coach Maurice Paardenkoper: 'Ze hadden een heel goede start en voeren hard. Ze konden alleen net niet de snelheid vasthouden, waardoor ze steeds een plaatsje naar achteren opschoven. Jammer, maar dat is de realiteit.' Percy en Mitchell passeerden als eerste de finishlijn, met een hun kielzog Rohart/Rambeau. Grael en Ferreira eindigden als derde.

Race 5 - ‘Goed naar voren gevaren’
Op donderdag 17 februari hadden Heiner en Breuseker een moeizame start van de vijfde race. Paardenkoper: 'Ze kwamen slecht weg, omdat een boot moeilijk deed. Ze moesten er achterlangs en kwamen vervolgens als zeventiende bij de bovenboei. Daarna zijn ze goed naar voren gevaren.' De Nederlanders wisten terug te komen tot een achtste plek. De winst ging wederom naar de Britten Percy en Mitchell, gevolgd door Rohart en Rambeau. De Portugezen Domingos en Santos werden derde.

Top drie eindklassering:
1. Xavier Rohart / Pascal Rambeau (FRA)
2. Torben Grael / Marcelo Ferreira (BRA)
3. Iain Percy / Steve Mitchell (GBR)

7. Roy Heiner/Alex Breuseker (NED)

Meer info en foto's via de Star World Championship 2005 website

foto: Star Team Xavier Rohart / Pascal Rambeau (FRA)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: