25e Heineken regatta St Maarten

Wie had het ooit kunnen denken dat een paar ongeschoren kerels aan een café tafel één van de belangrijkste zeilwedstrijden in de Caribean zouden gaan organiseren. Het tijdsbeeld? Cruisers en avonturiers streken neer op het eiland ST Maarten. Destijds nog geen paradijs voor timesharing en Yachting maar een broodnodige stopplaats voor reparaties en voorraden op weg naar het Panama kanaal of de zuidelijke Antillen. We schrijven 1980 als Robbie Ferron met een aantal kornuiten een wedstrijdje bedenkt voor de verveelde yachties in de lagoon van het tropische eiland. Dit alles is beschreven in het zojuist uitgekomen boek 25 years of serious Fun. Uitgegeven door de St. Maarten Yacht club en te bestellen via de website van de regatta.

Inmiddels beleefd de St. Maarten Heineken Regatta zijn 25e editie wat een waar media spektakel is geworden. Met dagelijkse videoclips op de website en direct na de regatta Tv uitzendingen bij ESPN, BBC,Sailing Channel en Eurosport. Daarnaast komt in de weken na het evenement een DVD uit die samen met het boek tegen kortingsprijs te koop is. de verkoop van Boek en DVD komen voor een deel ten goede aan de St. Maarten sea scouts die met zeer beperkte middelen jongeren op het eiland leren kennis maken met de zee en de zeilsport.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: