Zwitserleven Ronde om Texel introduceert verenigingsprijs

DEN HAAG (NED) - De organisatie van de Zwitserleven Ronde om Texel introduceert dit jaar een prijs voor de best presterende vereniging. Op zaterdag 11 juni 2005 gaat voor de 28e keer de spectaculaire catamaranrace rondom het waddeneiland Texel van start. Naar verwachting zullen ruim 600 teams de uithoudingsproef van mens en materiaal aangaan. Vanaf 1 maart 2005 kunnen deelnemers zich via de website inschrijven.

Vaak reizen clubgenoten gezamenlijk af naar Texel. Soms gebeurt dat zelfs in kleine etappes over de Noordzee, dat de voorpret vergroot. Rondecoördinator Edwin Lodder: "We willen deze initiatieven stimuleren met een speciale prijs, de rode Zwitserleven bank voor in het clubhuis. We hopen dat daardoor meer verenigingen van de Ronde om Texel een gezamenlijk en jaarlijks terugkerend uitje maken." De vorig jaar geïntroduceerde pitstraat keert in 2005 weer terug op het strand. De bedoeling is dat catamaranliefhebbers daar de interessante nieuwtjes vinden en met topzeilers in contact kunnen komen. De TROS brengt wederom de hele dag live verslag uit vanaf het Texelse zand.

Rondeweek
Op zaterdag 11 juni 2005 klinkt rond 10.00 uur het startschot voor de Zwitserleven Ronde om Texel. Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen en trainen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. De VIP race vindt op vrijdagmiddag plaats, waarbij sponsors en pers onder begeleiding van een topzeiler het catamaranzeilen zelf kunnen beoefenen. Op het strand bij Paal 17 zorgt een sociaal programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: