VENDEE GLOBE:<br> PRB wint

  • Author: entityone
    Date: do, 03/02/2005 - 11:17

Om 23u49’55 gleed de oranje PRB van Vincent Riou voor een tweede keer als winnaar over de finishlijn van de Vendée Globe. Na exact 87 dagen, 10 uur, 47 minuten en 55 spannende seconden zeilde Vincent Riou zich in de Franse zeilgeschiedenisboeken na een buitengewoon perfecte race. De gemiddelde snelheid waarmee hij zijn Open 60 rond de aardbol joeg, bedraagt daarmee 11,28 knopen.

Met deze chrono steekt Vincent niet alleen de overwinning op zak, hij vestigt ook een nieuw wedstrijdrecord door het oude van Michel Desjoyeaux met maar liefst 5 dagen, 17 uur 9 minuten en 37 seconden in te korten. Op het tijdstip dat de PRB finishte, lag de tweede in het klassement nog op 90 mijl van de aankomst. De aankomst van BONDUELLE wordt voorzien voor deze voormiddag, die van ECOVER gezien de afnemende wind pas in de late namiddag.

foto boven: Vincent Riou winnaar Vendée Globe © Jean-Marie Liot
foto onder: PRB enkele mijlen voor de finish © Jacques Vapillon

www.vendeeglobe.org

www.meragitee.com/riou/actualite.php

www.bonduelle-voile.com

www.mikegolding.com

PRB finish

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: