Daikin verlengt sponsoring

Nieuwe financiële impuls moet bijdragen aan topprestaties op North Sea Regatta, NK en WK.

Daikin, kondigt vandaag aan voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor van het 'Daikin Sailing Team' bij te tekenen. Het contract wordt hiermee omgezet van het voormalige Havoc Sailing Team naar het Daikin Sailing Team. Deze sponsorovereenkomst heeft het team in staat gesteld een Sinergia 40 aan te kopen in Barcelona, die zal gaan varen onder de naam de "Daikin Airco". De nieuwe financiële steun moet het voormalige Havoc Sailing Team, de winnaar van de 2004 IMS 2 verbondsbezem, winnaar van de North Sea Regatta, in eigen land helpen naar nog grotere successen binnen het zeer sterke veld in de koningsklasse: de IMS 1. Internationaal streeft het Daikin Sailing Team het komende seizoen naar een top vijf plaats bij het WK IMS in Neustadt.

Daikin Sailing Team
Het voormalige Havoc Sailing Team vaart sinds 3 jaar aan de Nederlandse top en heeft vorig seizoen continu vooraan gevaren in de IMS 2 in Nederland (Verbondsbezem 2001 en 2004, NSR 2003 en 2004, 2e tijdens 2003 Rolex Fastnet, 24-uurs 2001 en 2003).De inmiddels 10 koppige, zeer gedreven bemanning wordt nog verder uitgebreid om stabiel en op hoog niveau het komende jaar te kunnen presteren. Internationaal neemt het team dit jaar met de Daikin Airco deel aan het IMS wereldkampioenschap in Duitsland.

Alle zeilen bij
Frans van der Heijden stuurman op de Daikin Airco: "Onze ambitie gaat verder. Vorig seizoen hebben we bewezen een topprestatie te kunnen leveren binnen de IMS2 door constant te varen en internationaal goed mee te komen. Dit jaar gaan we volle kracht vooruit, zetten we alle zeilen bij en zullen we niet meer te stoppen zijn. We beginnen het seizoen met een zeer intensief trainingstraject om het nieuwe schip goed te leren kennen. We streven naar een podium plaats op het NK en in de North Sea Regatta. Met de hulp van Daikin denken we internationaal tevens in staat te zijn om een zeer goede prestatie neer te zetten tijdens de Cowes Week (UK) en het WK IMS (DU). De invulling van de volgende twee jaar zal in ieder geval bestaan uit twee prestigieuze internationale wedstrijden per seizoen.

Daikin Sailing Team

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: