Solo rond de wereld: Ellen op 1000 mijl van de finish

Ellen Macarthur zeilt met haar groet CASTORAMA / B&Q trimaran tussen de Azoren door. Deze ochtend heeft ze een tijdje stil gelegen in de windschaduw van één van de eilanden, maar momenteel maakt de trimaran toch weer 7 knopen snelheid richting Engeland.

Een uitgeputte Ellen windt er geen doekjes om: "Ik hoop echt dat de wind nu niet verder aantrekt, want ik heb gewoon geen spatje kracht meer over om nog eens van voorzeil te wisselen. De laatste twee uur heb ik zeven keer gegijpt: de wind draaide volledig dol, maar lijkt nu weer wat stabieler."

En ze zal elke minuut voorsprong die ze nu heeft op de tijd die Francis Joyon vorig jaar neerzette, best kunnen gebruiken. Die voorsprong van 3 dagen en 10 uur smelt nu als sneeuw voor de zon wat Joyon zette met zijn IDEC een erg sterke laatste vier dagen neer. Komt daar nu nog bij dat het hogedrukgebied ten zuiden van Ierland van geen wijken wil weten. Nog tot en met vrijdag voorziet Ellen dat de wind uiterst zwak zal zijn. Dan moet ze zo snel mogelijk door dat hogedrukgebied heen, en dan nog wachten haar een paar moeilijke mijlen tegen de wind in naar de finishlijn. Het is nog steeds een dubbeltje op z’n kant en geen mens weet hoe dat dubbeltje rollen gaat… Het blijft spannend, en Ellens grote vermoeidheid zou haar wel eens ernstig parten kunnen gaan spelen…

www.teamellen.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: