START ORYX QUEST - eerste verslag Wouter Verbaak

Vandaag gaat in Doha, de hoofdstad van de golfstaat Qatar, de Oryx Quest 2005 van start. Op de lijn van deze eerste non-stop rond-de-wereld-zeilrace vanuit het Midden-Oosten, liggen vier mega multihulls: Cheyenne (schipper David Scully), Geronimo (schipper Olivier de Kersauson), Doha 2006 (Brian Thompson) en Deadalus (Tony Bullimore). De Nederlander Wouter Verbraak (29) maakt als navigator deel uit van het team dat op Steve Fossett’s recordbreker Cheyenne zal racen. "Een droom komt uit, laat de enthousiaste Nederlander vanuit Doha weten. Gedurende de race zal Verbraak wekelijks zijn (Engelstalige) verslag doen op Clubracer.be vanaf de Cheyenne.

Verbraak was betrokken bij grote internationale offshore races, zoals de Volvo Ocean Race, Volvo Baltic Race, Figaro Solo, Route du Rhum, Transat Jacques Vabre en Sydney to Hobart. Maar nog nooit maakte hij de gehele wereldomzeiling mee. De Oryx Quest 2005 wordt zijn debuut.

Quest Qatar 2006
De Oryx Quest moet de voorloper zijn van een nog grotere offshore-race. Op 20 december 2006 gaat namelijk in Doha de Quest Qatar 2006 van start. De vloot zal uit multihulls en monohulls bestaan en zij zullen in zes etappes rond de wereld racen. Dit alles wordt georganiseerd door Quest International Sports Events. Zie ook www.qisel.com .

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: