TRAINING OLYMPISCHE YNGLING:<br> Sneeuw op Palma deert zeilers niet

PALMA (ESP) - Afgelopen week trainden veertien zeilsters via het Nederlands Watersportverbond in de Yngling en 470 op Palma.
Waar een gezonde temperatuur verwacht werd, vielen na twee dagen al de sneeuwvlokken uit de lucht. In de bergen viel ruim twee meter sneeuw op het Spaanse eiland, dat in ruim honderd jaar geen sneeuw had gezien.
Pech dus voor de zeilsters, maar de trainingen op het water gingen gewoon door.
Tijdens de sneeuwbuien was het spookachtig op het water. Uit het relatief warme water steeg een mistige damp op door de aanraking met de koude lucht uit de bergen. Dit veroorzaakte af en toe slecht zicht. Maar ook de wind liet zich niet onberoerd in de buien, en was af en toe krachtig tot zeer krachtig.

Het Watersportverbond had twaalf zeilsters voor de Yngling training uitgenodigd om ervaring op te doen en kennis te maken met een meerdaagse trainingsstage. Dit onder andere om te kijken of een Olympisch traject een mogelijk latere stap kan zijn.
De trainingen werden begeleid door bondscoach Jaap Zielhuis en Marion Kooistra.

Het watersportverbond zette in het najaar van 2004 een training in de Yngling op om meer zeilsters aan te trekken en op te leiden. Uit de groep aanmeldingen zal uiteindelijk een select team van acht personen overblijven die op voltijd basis zich in de Yngling zal ontwikkelen met het oog op de Spelen van 2008 in Beijng. Voor de overige zeilsters wordt gewerkt aan een apart programma met voldoende leermogelijkheden om eventueel later in een voltijd traject te kunnen stappen.Voor het project heeft het watersportverbond inmiddels twee tweedehands boten aangekocht. Het aantal Ynglings van de bond staat daarmee op drie.

De laatste week van februari vertrekt een tweede groep met nieuwe gezichten naar Palma. Het doel van de training is hetzelfde als de afgelopen training.
Per 1 april zal duidelijk zijn welke teamsamenstelling door het Watersportverbond in de kernploeg van dit jaar wordt opgenomen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: