Volvo Ocean Race doet Rotterdam aan

ROTTERDAM (ANP) - De vierjaarlijkse zeilrace om de wereld, officieel de Volvo Ocean Race genoemd, doet volgend jaar Rotterdam aan. De organisatie van het evenement heeft de Maasstad boven Amsterdam verkozen. Het gaat om een stop-over tijdens de achtste en voorlaatste etappe van Engeland naar Zweden.

Vrijdag worden bij de Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas in de Rotterdamse Veerhaven de plannen officieel gepresenteerd. Daarbij zijn onder anderen burgemeester Ivo Opstelten en de grote baas van de Ocean Race, Glenn Bourke, aanwezig.

Bij de presentatie in de Veerhaven is de ABN Amro V70 voor de eerste keer te aanschouwen. Het schip zeilt nu vanuit zijn Portugese uitvalsbasis Portimao, waar de boot op 17 januari is gedoopt, naar Nederland.

Bemanning

Het eerste jacht van het ambitieuze bankproject, onder leiding van technisch directeur Roy Heiner, neemt met een volledig internationale bemanning aan de zeilrace deel. Voor de tweede ABN-boot loop de selectieprocedure nog. Zeker is dat in dat team in elk geval twee Nederlanders zullen meezeilen.

De Volvo Ocean Race begint dit jaar op 5 november in het Spaanse Sanxenxo. Pas zes boten staan op de voorlopige deelnemerslijst, waaronder de twee schepen van ABN Amro, die onder Nederlandse vlag gaan varen. De bank steekt ongeveer 20 miljoen euro in het project.

ABN Amro had graag de Nederlandse stop-over in Amsterdam gezien, omdat daar het hoofdkantoor is gevestigd. Om uiteenlopende redenen, waaronder betere faciliteiten, heeft de directie van de Volvo Ocean Race echter voor Rotterdam gekozen.

bron: Provinciale Zeeuwse Courant

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: