Ellen MacArthur zet nieuw solo non-stop zeilrecord om de wereld neer

Ellen MacArthur zette maandag 7 februari om 22:29:17 GMT een nieuwe solorecord om de wereld neer van slechts 71 dagen, 14 uur, 18 minuten en 33 seconden. Ellen knabbelt hiermee 1 dag , 8uur, 35 minuten en 49 seconden van het vorig record dat op naam van Francis Joyon stond. De B&Q castorama trimaran zeilde maar liefst 27.354 zeemijl tegen een gemiddelde snelheid van 15.9 knopen.

Ellen Macarthur mocht een warm en overweldigend onthaal meemaken bij haar thuiskomst. Meer dan duizend schepen van menig formaat hebben haar opgewacht. Falmouth werd overrompeld door een massale opkomst van toeschouwers. Meer dan 300 journalisten en vele televisiestations waren aanwezig. Er was zelfs zoveel televisiepersoneel dat de achterkant van het Falmouth museum vol geparkeerd stond met mobiele uitzendwagens en dito satellietschotels. Iets dat in de Britse zeilgeschiedenis nog niet veel is voorgekomen. B&Q de hoofdsponsor scoort er wel bij!

Het nieuwe solorecord moet nu nog enkel door het WSSRC (World Speed Sailing Records Council) geratificeerd worden.

www.teamellen.com

foto's © Carlo Borlenghi

Ellen Macarthur

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: