AANKONDIGING - 20e International Easter Optimist Regatta

In het paasweekend van 2005 (25 - 28 maart) organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 20e International Easter Optimist Regatta.

Bij dit lustrum zullen dit jaar zo’n 250 jeugdige zeil(st)ers uit 12 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 250 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Easter Regatta mee te mogen doen. Net als vorig drie jaren zullen er zelfs deelnemers vanuit de Verenigde Staten komen!

Vrijdagmiddag 25 maart zullen de deelnemers een oefenrace varen om te kunnen wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag en zondag worden de zeilertjes in 6 groepen verdeeld welke afwisselend tegen elkaar varen. Zaterdag 26 maart staan er 3 wedstrijden op het programma en zondag zullen er 2 wedstrijden gevaren worden. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de 3 groepen voor de 2 finale races van maandag vastgesteld. Na deze 2 wedstrijden zal dan bekend zijn wie de titel overneemt van de Zweed Victor Bergström, de winnaar van vorig jaar.

WV Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve watersportvereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en (nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging, die dit jaar 87 jaar bestaat, heeft ruim 900 leden, waaronder winnaars van de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer. In juli 2005 organiseert de vereniging de J/22 Worlds vanuit Medemblik.

Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de uitgebreide website www.braassemermeer.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: