TELEFONICA MOVISTAR VOR 70 start haar trainingsessies.

Na 34.000 bouwuren bij Boatspeed in het Australische Newcastle en ontworpen door Bruce Farr is de Spaanse VO 70 MOVISTAR klaar voor haar eerste trainingsessies. Dit is de start van de tweede fase ter voorbereiding van de 50.000 zeemijl die geracet moet worden tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006.

"This is just another step in our preparation for the 50,000 miles the MoviStar will cover during the Volvo Ocean Race’s competition and training," zei Pedro Campos (ESP), de algemene dirtecteur van het VO 70 MOVISTAR project. "Today marks the start of a new phase of activity optimizing all technical aspects before launching into training on the open sea en route from Australia to Spain."

Het aftellen is nu begonnen voor het semi-Spaanse Volvo Ocean Race team, vele tests en optimalisaties zullen nog volgen. Volgens de Nederlandse schipper Bouwe Beking (NED) wordt aan de crew ook nog hard gewerkt."At this second stage of the project our objective is to make sure everything works smoothly and properly, we’ll also start to engage the human side of the operation, putting each person at their post on the boat".

Volgens de Farr bouwplannen en de berekeningen van SP systems is er 2500 kg. Carbon gebruikt voor de bouw van de VO 70 MOVISTAR. Er werden daarbij dezelfde technieken gebruikt als bij de bouw van een Airbus 380 lijnvliegtuig.

Andrew Cape (AUS), voormalig winnaar van de America’s Cup, wordt de verantwoordelijke voor de electronica en verstaat als geen ander het belang van deze apparatuur "We cannot accept a single electronic error in the boat’s monitoring or in reception of information. The entire electronic system has undergone rigorous controls to ensure quality and safety"

Een andere nieuwkomer in de race is de Olympisch Goud winnaar Athene 2004, Xabi Fernandeze (ESP), hij zorgt mede voor de tweede fase van het project. "We’re just starting to test the maneuverability of the boat and as of yet have used 1,200 metres between the halyards, sheets and ropes."

De laatste fase van de voorbereiding zal de VO 70 MOVISTAR naar Brazilië gezeild worden met een stopover in Nieuw Zeeland. Zo wordt een een perfecte kopie gevaren van een van de moeilijkste etappes van de Volvo Ocean Race, zeilend langs Kaap Hoorn, de ooskust van Zuid Amerika tot aan Rio de Janeiro.

Volvo Ocean Race
Telefonica Movistar website
Bouwe Bekking-upfront and personal

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: