Barcelona Olympic Sailing Week - Sebbe en Carolijn uit de kuip

  • Author: Ice
    Date: ma, 14/03/2005 - 12:29

Dit weekend zijn de tortelduifjes Carolijn Brouwer en Sebastien Godefroid aan hun nieuw zeilseizoen begonnen in Barcelona. De bijna Belgische Carolijn heeft na haar 19de plek op de laatste Olympische spelen haar Europe aan de kant gezet, Sebbe stopt na drie olympische campagnes met de Finn. Ze hebben samen voor de Olympische Tornado catamaran gekozen.
Ondertussen woont Carolijn Brouwer nu officieel in België zodat haar naturalisatie om Belg te worden gestart is, zo kunnen ze beiden gesteund worden via het Belgische BLOSO. Het BOIC zorgde via haar hoofdsponsor Hyundia voor een nieuwe wagen omdat Sebbes contract met Nissan ten einde was.

Het nieuwe Belgische Tornado team is dit weekend begonnen aan hun eerste Olympische zeilweek in Barcelona. Sebbe en Carolijn trachten ons op de hoogte te houden met een verhaal uit de kuip.

UIT DE KUIP geschreven op 11/03/05

"Morgen om 14u is het zover. De eerste reeks van dit seizoen. Het is geen grote wedstrijd, maar er staan toch 15 boten ingeschreven. Ik vrees dat er een paar boten zullen afvallen, maar het zal toch een goede warming up zijn voor de grotere wedstrijd in Palma hieropvolgend.

Onze voorbereidingen zijn goed verlopen. We hebben met Olivier Backes gewerkt, een tornadozeiler die 4de was in Athene. We waren zo tevreden dat we hebben besloten met hem verder te werken tot en met wk en ek. Hij heeft wel niet veel tijd (en wij niet super veel geld), dus de trainingsdagen zijn beperkt, maar wel effectief denk ik. Nu ja, het zal wel moeten.

Op deze wedstrijd zal je het verschil kunnen zien tussen carbon masten en aluminium. De helft van de zeilers hebben reeds de nieuwe carbonmast, de andere helft zit nog te wachten. Wij zitten helaas bij die tweede helft. De dag van de laatste reeks zouden we onze nieuwe mast in ontvangst moeten kunnen nemen. Niets te vroeg, aangezien hij reeds sinds november besteld is. Verder hebben we tijdens de trainingen ook onze aluminium mast gebogen. We weten niet hoe, maar het resultaat is er...

Anyway, we zijn er klaar voor. We hebben flink getraind, en zijn al een aardig stuk op weg. We merken nu duidelijk verbeteringen, en dat maakt het wel plezant. Ook merken we dat er nog een lange weg is, maar we zitten nog steeds vol goede moed en motivatie, dus het ziet er goed uit!

Het klinkt misschien wat overdreven, en ik riskeer van heel wat mensen te vergeten als ik ze begin op te sommen. Toch wil ik iedereen bedanken die ons al heeft geholpen zover te geraken. Een wel bijzondere dankuwel gaat naar de inspanningen van BLOSO. Dankuwel voor jullie steun, jullie allemaal!

Sebbe en Carolijn

foto: archief Clubracer

De resultaten kan je hier vinden.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: