Yannick Lefebvre wint trofee van sportverdienste voor beloftevolle jongere stad Oostende

Vrijdag 11 maart werden de trofeeën van sportverdienste 2004 Stad Oostende uitgereikt. Dit feest vond plaats in het vernieuwde Casino van Oostende. Sportdienst Oostende zorgde voor een gevulde en zeer aangename avond met talloze sportieve optredens in de grote zaal.

Er werden 6 laureaten verkozen in volgende categoriën: individuele sporter, sportploeg, beloftevolle jongere, jeugdsportploeg, ereschaal voor sporttoewijding individuelen, en ereschaal voor sporttoewijding sportclubs.

Yannick Lefebvre was dit jaar 2x genomineerd,nl. als beloftevolle jongere en in de categorie jeugdsportploeg samen met Morgan Good.

De laureaten werden verkozen door stemming van een vakjury, bestaande uit de pers en de Oostendse sportverenigingen.

Yannick Lefebvre werd laureaat beloftevolle jongere 2004, zijn concurrenten waren Kwinten Tas (skeeleren)Bram Dubois(roeien) en Mathieu Fonteyn (zwemmen) stuk voor stuk Europees en wereldniveau.

Voor Yannick is deze trofee een waardevolle beloning voor zijn schitterend zeiljaar. Hij zeilde maar liefst in 2 verschillende klassen en won heel wat nationale en internationale wedstrijden.

Hij speelde het klaar om vice wereldkampioen te worden in de Splash klasse (éénmansboot) en enkele weken later samen met Morgan Good een 3de plaats op het Europees Kampioenschap Cadet te veroveren.

foto: Yannick Lefebvre met Jerome van Coillie de RNSYC commodore

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: