Barcelona Olympic Sailing Week - Sebbe en Carolijn uit de kuip II

Maandag was een lange en zware dag!
De dag begon met uitstel vanwege gebrek aan wind. Er hing een wolken dek boven Barcelona en zolang de zon niet zijn best zou doen om door te breken dan zou het nog lang wachten kunnen worden...
Het voordeel in de Tornado is dat je altijd wel iets doen hebt en niet hoeft te gaan zitten hangen. Er valt altijd wel iets te klussen of te vervangen aan de boot. Het is een klasse waar iedereen continu bezig is om een nog beter en/of nog sneller systeem te bedenken dan er al op de boot zit. Het houdt ons lekker bezig en ons vervelen doen we dus niet.

Gelukkig begon het rond 13:30 een beetje op te klaren en kwam de zon er een beetje door.
In tegenstelling tot andere dagen, had het comite vandaag het tempo er goed inzitten. En dat verwachtte ze blijkbaar ook van ons, want de baan was zo lang dat de bovenboei niet te vinden was... Goeie lange wedstrijden dus...

Pluspuntje van vandaag was denk ik voor de wind. We konden goed meekomen met de groep en we hebben zelfs een heel spirak de Olympische Spanjaarden achter ons kunnen houden.
We moeten nu op zoek naar dat extra beetje meer en we moeten ook meer gaan trainen op onze manouevres zodat we daar wat handiger in worden.

Aan de wind daarentegen was het min puntje. Met momenten voelde het goed, maar over het algemeen liep het niet lekker.
Het was echt zo'n tussenin windje. Je kon niet constant voluit trapeze staan en we moesten dus tussen binnen en buiten balanceren. Het moeilijkste denk ik in de Tornado. Dat vraagt veel uren en veel ervaring samen. Sebbe en ik zijn daarvoor nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld. Wij zijn nog teveel aan het zoeken naar de ideale balans en daarmee werken we elkaar soms een beetje tegen. Dit moeten we dus nog flink gaan oefenen!

Onze starts waren ook niet echt fantastisch. En die zijn nu juist zo belangrijk! Maar we leren van onze fouten, want het ging gedurende de dag steeds beter. De eerste start was een echte misser en de derde was toch al een positieve aantekening waard.
En dan liggen er nu nog maar 13 boten aan de start. Straks moeten we het ook kunnen met 50!!

Ondanks de late start heeft het comite er toch 3 wedstrijden uit weten te persen. Vandaag hebben we een 9-7-7 gevaren. We staan in het algemeen klassement nog altijd 8e. Het spijtige van vandaag was vooral dat we de hele tijd lekker bij de kopgroep lagen en het ook konden bijhouden, maar dan op de finish zitten we er net achter en dan gaat het tellen.
Vandaag is de laatste racedag en 's avonds gaan we meteen op de ferry naar Palma. En ik heb gezien dat ze in Palma voor de hele week een flinke dosis zonneschijn voorspellen en 19 graden!! Dat begint erop te lijken!

We zullen proberen nog een verslagje te schrijven. Tot dan!

met Tornado groetjes,
Carolijn & Sebbe

foto: bosw.org

De resultaten kan je hier vinden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: