MEAN MACHINE wint Acura Miami Race Week

  • Author: Ice
    Date: di, 15/03/2005 - 08:42

Miami Beach, helder blauw water voorzien van voortdurende wisselende omstandigheden was het decor van de jaarlijkse Acura Miami Race Week te Florida (US). 142 schepen met zo’n slordige 1200 man bemanning, verdeelt over 12 klassen, zorgden voor een verdubbeling van het wedstrijdveld tegenover de vorige editie.
Drie Europese topboten domineerde het veld in de Farr 40 klasse. De Nederlander Peter de Ridder wist met zijn MEAN MACHINE in de Farr 40 klasse beslag te leggen op de overwinning. Zij wonnen nipt van de de Grieken met hun ATALANTI gevolgd door het Duitse team van Wolfgang Stolz met OPUS ONE.

"Today it came down to the final race," zegt Peter de Ridder. "It became a match race between "Atalanti" and ourselves and it really was a slam-dunk tack during the last upwind leg that did it to send them the other way and we were able to cover them until the finish. The level of competition was very tough and this win was very rewarding today."

Mean Machine crew: Tom Dodson (tactics), Peter de Ridder (helm), Matt Reynolds (main), Jon Gundersen (upwind trim), Jonathan Swain (downwind trim), Erik-Jan de Ridder (brace), Roderick Voerman (pit), Anne-Marie de Ridder (floater), Eduard van Lierde (mast) and Jeff Reynolds (bow).

De Farr 40 uitslag:
1. Mean Machine 3,2,2,3,4,1,7,4,1,1: 28 punten
2. Atalanti 1,3,6,4,2,4,2,1,2,4: 29
3. Opus One 6,4,1,1,1,5,3,2,4,7: 34
4. Struntje Light 2,1,8,7,3,2,6,3,3,8: 43

Acura Miami Race Week
Mean Machine

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: