Sebastien Josse (FRA) wordt schipper 2de ABN AMRO boot

TEAM ABN AMRO heeft gisteren in Parijs de schipper en 3 andere kern bemanningsleden aangekondigd voor hun tweede boot. Simon FISHER (GBR), Nick BICE (AUS) and Simon BEAVIS (GBR/NZL) zijn de 3 nieuwe bemanningsleden die onder leiding, van de zopas aangekondigde Franse schipper, Sebastien Josse de Volvo Ocean Race 2005/06 varen. Een beter verjaardagscadeau (31 maart) kon Sebastien Josse zelf niet bedenken. Deze 30 jarige heeft volgens het ABN AMRO selectieteam een bewezen wedstrijdgeschiedenis die van hem de meest geschikte kandidaat maakt. Sebastien Josse behaalde tijdens de afgelopen Vendée Globe een 5de plek met de VMI.
In de komende weken zullen, na een trainingsstage in Portugal, nog acht bemanningsleden gekozen worden voor de tweede boot. Waaronder 2 Nederlanders.

Foto: Sebastien Josse aan boord van de VMI tijdens de Vendée Globe

Volvo Ocean Race

TEAM ABN AMRO

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: