Winterse temparaturen tijdens eerste wedstrijd voor optimist, 420, splash en cadet

ANTWERPEN -Zondag 27 februari ging de eerste wedstrijd voor optimist, 420, splash en cadet van start op het Galgenweel, dit jaar georganiseerd door de RYCB.
Het vroor dat het kraakte en er stond een goede 3 Beaufort die later in de middag aanwakkerde tot een 6. Dit gecombineerd met af een toe een fikse sneeuwbui gaf dat de schoten vast vroren en dat de ijsblokjes door de boten heen schoven!

Er waren enorm veel boten ingeschreven, vooral de optimisten waren in grote getallen gekomen, waardoor de baan aan de kleine kant was voor die hoeveelheid boten! Dit gaf dat sommigen meer aan het uitwijken waren voor de wirwar van verschillende boten en zich niet echt konden concentreren op het zeilen zelf (frustratie alom).
De eerste start was voor de optimisten. Allen vochten ze hard om maar zo dicht mogelijk bij de pin te starten want de lijn lag niet echt optimaal.
Toen de optimisten bijna aan boei 1 waren, shifte de wind bijna 35° naar links wat de start van de splashen onmogelijk maakte. Na een uitstel gingen ze dan toch van start onmiddellijk gevolgd door de cadetten en de 420.
Ondanks de vrieskoude zijn de meeste toch gefinisht en dan snel naar binnen om de handen te warmen. Het was te zwaar (vooral door de kou) voor de optimisten die dus na 1 manche al naar huis mochten. De splashen en de 420’s daarentegen moesten het nog even volhouden en een tweede manche varen. Voor de cadetten was er een grote verwarring, rescue hield sommige cadetten tegen en mochten niet op het water, terwijl andere al rond de start voeren voor een nieuwe start. Na een tiental minuten werd het dan ook voor hen afgeblazen.

Een lange middagpauze om ons te verwarmen met hot dogs en soep op de rycb. (wel jammer dat sommigen niet welkom waren). Na de middag waren er nog een aantal starten gepland, maar omdat ook de vlaggen vastgevroren waren, is het ook voor de spalshen en de 420’s afgelast.
Al bij al een hele ervaring zeilen bij zo een temperaturen!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: