Ed Baird wint Marseille International Match Race 2005

  • Author: Ice
    Date: ma, 21/03/2005 - 15:04

Tweemaal wereldkampioen match race en lid van TEAM ALINGHI, Ed Baird wint met zijn team de Marseille International Match Race 2005, voor de eerste maal onder Alinghi kleuren. Het weer voor de finale was Zuid-Oost, kracht 2 tot 3 soms plaatselijk 3 tot 4 met kalme tot lichte zeegang en natuurlijk veel zonneschijn wat prachtige fotoshoots maakte.

Tijdens de halve finales versloeg Mathieu Richard Chris Dickson met een 2-0, Ed Baird won van Philippe Presti met 2-0. De 5de plaats werd ter zelfde tijd ook beslist en we zagen Paolo Cian winnen van Sébastien Col met een 2-1 eindstand.
In de finale versloeg Ed Baird met 2-0 Mathieu Richard.

Finale resultaten
1. Ed Baird
2. Mathieu RIchardson
3. Chris Dickson
4. Philppe Presti
5. Paolo Cian
6. Sebastien Col
7. Ian Williams
8. Staffan Lindberg
9. Iain Percy
10. Dimitri Deruelle

foto's © Gilles Martin-Raget

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: