Princess Sofia Trophy - Sebbe en Carolijn uit de kuip I

Morgen is het weer zover: de eerste 3 reeksen van de Princess Sofia Cup. De laatste jaren mocht ik aan het einde van de wedstrijd reeds een paar keer mijn prijs ontvangen van de princes zelf. Deze keer zal ik het bij van op een afstandje toekijken moeten houden vrees ik. Toch nog altijd een hele happening zo'n prijsuitreiking op het Paleis. Dit zie ik in Belgie zo nog niet onmiddellijk gebeuren.

We hebben alweer hard gewerkt in de voorbereidingen. Vandaag bijvoorbeeld was alweer een dag van 11 uur. Veel tijd ging naar het klaarmaken van de carbon mast. Wij zijn er best tevreden mee. Wel hebben we er geen optimaal zeiltje voor. We konden kiezen tussen een iets te vol en dus 'krachtig' zeil of een iets te vlak zeiltje. Dit laatste geeft dan af en toe niet genoeg druk. Uiteindelijk kozen we voor het volle zeil, en deden hier en daar wat aanpassingen om het iets vlakker te maken. Het lange termijn weerbericht gaf ook eerder licht weer, dus vandaar de keuze.

De laatste 4 dagen hebben we weer met Olivier Backes samengewerkt. Hij heeft zoveel te vertellen, en leert ons zo veel tips bij, dat onze dagen steeds te kort zijn. Helaas moesten we hem vanavond weer naar het vliegveld brengen.

De voorbije week hebben we echt schitterend weer gehad. Soms iets te weinig wind, maar wel steeds genoeg om te kunnen zeilen. En daarbovenop een lekker warme zon en een helder blauwe hemel. Tegelijk met het helder blauwe water was dit echt soms paradijs op aarde. Daarbovenop beginnen we alles stilletjes aan wat voor mekaar te krijgen, waardoor we soms ook echt snel zijn. Kortom, we hebben hard gewerkt, het gaat duidelijk de goede richting uit, en dat maakt het al de moeite meer dan waard. We zijn best een beetje moe, zelfs al voor de wedstrijd begint, maar het gaat echt goed. We zijn er alweer klaar voor.

De wedstrijd begint dus morgen, 21 maart, en duurt 5 dagen. Er zijn 3 reeksen per dag gepland, dus dat zou ons weer heel wat ervaring bij kunnen geven indien alles gaat zoals gepland. De starts zijn om 11u en we zitten als enige klasse op ons parcours. Bij de 470 hebben de belgen nog 2 herenteams varen, gecoached door Cor, die mij ook bijstond tijdens de Spelen in Athene.

Zo, dat is het dan weer. Natuurlijk proberen we jullie zo goed en snel mogelijk op de hoogte te houden.

Tot morgen,
Sebbe en Carolijn

www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: