Broach adopteert Delft Challenge

Zeilteam Delft Challenge gaat verder onder de vleugels van studenten wedstrijdzeilvereniging Broach. Samen zullen zij tot het uiterste gaan om een topprestatie neer te zetten tijdens de Tour de France à la Voile. Vorig jaar nam studententeam Delft Challenge voor het eerst deel aan deze internationale zeilmarathon. De organisatie was goed, maar de zeilprestaties vielen tegen. Daarom heeft Delft Challenge de hulp van Broach ingeroepen.

Delft Challenge was vorig jaar het eerste Nederlandse studententeam dat er in slaagde aan de Tour deel te nemen. Op zich al een unieke prestatie, maar doordat de zeilers veel tijd en energie kwijt waren aan de organisatie, vielen de wedstrijdresultaten tegen. Dit jaar wordt het anders aangepakt. Broach zal helpen bij de organisatie, zodat de zeilers zich op het zeilen kunnen concentreren. Broach neemt bijvoorbeeld administratieve taken over, levert shorecrew en als Delft Challenge zeilers te kort komt, dan zijn deze zo aangevuld met zeilers van Broach.
Dit is precies waar het voor Broach lucratief wordt. Haar leden kunnen nu behalve in de J22 ook in het racemonster de Mumm 30 varen. Bovendien vinden de studenten deelname aan de Tour een zeer aantrekkelijk vooruitzicht. Door de samenwerking wordt de kennis over de Tour overgedragen op de vereniging. Zo verandert deelname van een eenmalige gebeurtenis in een jaarlijkse activiteit van Broach, waar nog veel Delftse zeilers van zullen profiteren.
Delft Challenge is momenteel hard bezig met de laatste sponsors te onderhandelen. Eind april zal het nieuwe team gepresenteerd worden.

Jacqueline Laumans
PR commissie D.S.W.Z. Broach

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: