Princess Sofia Trophy - Booth/Dercksen starten moeizaam

Op dinsdag 22 maart 2005 kwam het Zwitserleven Team Booth/Dercksen moeizaam op gang tijdens de eerste wedstrijddag van de Trofea Princessa Sofia Cup. Gisteren bleven de deelnemers vanwege windgebrek voor de kust van Palma de Mallorca aan de wal. Daarom stonden er vandaag vier races op het programma van de Tornado-klasse. Het Nederlandse duo ging van een zeventiende plek in de openingswedstrijd naar winst in de laatste dagrace. Daarmee nemen Mitch Booth en Herbert Dercksen een zesde positie in het voorlopige totaalklassement van 33 Tornado’s in.

De Sofia Cup wordt voor het Zwitserleven Team de eerste olympische regatta sinds de Spelen van Athene in 2004, waar het duo op de vijfde plaats eindigde. Deze start van de nieuwe campagne verliep onwennig. Dercksen: "Het was in het begin moeilijk om het goed te doen. We hadden moeite om de boot aan de praat te krijgen. Dat kwam door de nieuwe mast en zeilen, maar ook omdat we lang niet hebben gevaren. Ik moest echt weer even de weg zoeken." Tijdens de eerste twee races stond er een zwakke wind van circa 8 knopen. Booth en Dercksen behaalden respectievelijk een zeventiende en veertiende plek. Daarna trok het iets aan tot 14 knopen en konden de Nederlanders een zesde plaats en een overwinning aan hun totaalscore toevoegen. Dercksen: "Het is fijn om te constateren dat we nog mee kunnen komen. Nu moeten we meer gaan trainen."

De Fransen Yann/Guyader gaan na vier races aan de leiding, gevolgd door de Spanjaarden Echavarri Erasun/Paz Blanco en de Australiërs Bundock/Worrall.

Over Trofea Princessa Sofia Cup 2005
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 maart 2005 vindt voor de kust van Palma de Mallorca de Trofea Princessa Sofia Cup plaats. Alle olympische disciplines zijn aanwezig, behalve de Star en de Neil Pryde RS:X. De Tornado-klasse telt 33 inschrijvingen uit twaalf landen. De winnaars van vorig jaar en van het olympisch zilver in Athene, de Amerikanen John Lovell en Charlie Ogletree, zijn niet van de partij. Mitch Booth en Herbert Dercksen vertegenwoordigen als enige de Nederlandse vlag. Er staan twaalf races op het wedstrijdprogramma.

foto: ? © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: