Princess Sofia Trophy - Sebbe en Carolijn uit de kuip II

Het is ons eindelijk gelukt! Ondanks een slechte reeks hebben we vandaag een super dag gehad. Een mooie windje, over de dag toenemend van 8 naar 18 knopen en stralende zon. Daarbovenop hebben we nog een paar goede slagen gemaakt. Wat kunnen we meer wensen?!

De eerste reeks ging na wat uitstel en een algemene terugroep goed van start. We waren goed weg en konden de snelheid er goed inhouden. Eigenlijk waren we verbaasd dat we zo goed bij de topjongens in de buurt konden blijven. Hier en daar verloren we een beetje, maar we zeilden toch een mooie 12de plaats.

De tweede reeks was een totale reeks. Onze start was niet zo goed, en onze tactische keuzes waren echt slecht. We kwamen dan ook veruit laatste om de eerste boei. Verder in de race bleven we extreme keuzes nemen, daar we toch niets meer konden verliezen. Toch verloren we hierdoor meer... Alleen helemaal op het einde wisten we nog wat boten in te halen en konden we er een 5-tal achter ons laten.

De derde reeks ging echt schitterend. Mooie start, goede snelheid en goede tactische keuzes. We voeren de hele reeks als 7de. Alleen helemaal op het einde moesten we twee kleppers voor laten wegens iets te trage beslissingen op kritieke situaties. Toch waren we weer super tevreden met een 9de plek.

De laatste reeks was de wind sterk toegenomen. We hadden een prachtstart en voeren super. Alleen voeren we voor de wind onder volle snelheid met ons roer tegen een ronddrijvende fles. Hierdoor kwam de hoek van het roer fout te staan wat het sturen wel wat bemoeilijkte, vooral in deze winderige omstandigheden. Toch wisten we zelfs nog wat in te halen en werden we 8ste.

We zijn allebei echt helemaal in de wolken, en die slechte reeks nemen we er graag bij. Hopelijk doen we het morgen even goed!

Sebbe en Carolijn

foto ? © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: