Bart Bomans, Europees kampioen OK-zeilen, beslist de OK te ruilen voor de Snipe

Ruim 10 jaar zeilde Bart Bomans de OK, met succes. Een Europees titel en twee wereldtitels-op-een-haar-na-gemist, behoren tot zijn palmares. Als voorzitter van de Belgische OK-klasse streefde hij naar een betere naambekendheid en vooral popularisering van de de klasse (Een OK wordt nog steeds aan elke geïnteresseerde te huur aangeboden op het Galgenweel).
Bart wil de symbolische mijlpaal van 10 jaar aangrijpen om het over een andere "boeg" te gooien, zonder zijn liefde voor het water op te bergen.
De Snipe biedt een aantal nieuwe uitdagingen. Deze werden bovendien gevoed door een paar toevallige aanbiedingen, waardoor de keuze gemakkelijk genomen werd. Tot slot is de combineerbaarheid van deze boot met het gezin en werk eenvoudiger. Het ambitieniveau ligt immers, voor hem, ook lager.
Eerstvolgend trekt Bart naar de Wibroe Cup in Espergaerde (Denemarken) om er meteen zijn nieuwe boot af te halen en uit te proberen (14-16 mei).

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: