Vrije Universiteit Amsterdam voor derde maal deelnemer in de Race of the Classics

Het team, bestaande uit ouderejaars studenten van bedrijfskundige en economische studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zal voor de derde maal deelnemen aan de Race of the Classics welke dit jaar voor de zeventiende maal gehouden wordt.

De zeilrace Race of the Classics is zeventien jaar geleden bedacht door twee studenten. De race heeft als doel het bevorderen van contacten tussen verschillende studenten van verschillende opleidingen. De race wordt gevaren met klassieke zeilschepen en is uitgegroeid tot de grootste race voor amateur zeilers met klassieke schepen binnen Europa. Aan het evenement dat dit jaar van 11 tot en met 17 april gehouden wordt nemen vierhonderd studenten deel verdeeld over 15 teams. De race vertrekt vanuit de Veerhaven te Rotterdam. Via Oostende en Ramsgate, waar de teams ontvangen worden door de "Royal Temple Yacht Club", arriveren de teams in de finishplaats Amsterdam waar een groot slotfeest gehouden wordt in "Panama". Hier wordt ook de prijs, de "Heineken Challenge Cup", uitgereikt aan het winnende team.

Voorafgaand aan de race organiseren de diverse teams een teamfeest. Hierbij zijn de leden van de andere teams ook van harte uitgenodigd en wordt voor de race de sfeer al op gang gebracht. Het teamfeest van Team VU was dit jaar op 9 maart.

Team VU neemt, net als vorig jaar, deel aan de race met de driemaster "SS Loth Lorien". De "Loth Lorien" is 48 meter lang en is in 1907 gebouwd als vissersschip en vele jaren later verbouwd tot luxueus zeilschip. Het schip beschikt over een eigen bar met dansvloer waar ook leden van andere teams van harte welkom zijn.

Team Vu heeft de "Heineken Challenge Cup" nog niet weten te winnen in de voorgaande jaren, maar zal dit jaar zeker op fanatieke en ludieke wijze pogen de overwinning binnen te halen.

www.hrotc.nl
www.teamvu.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: