Princess Sofia Cup - Booth/Dercksen stijgen naar vierde plaats

Mitch Booth en Herbert Dercksen van Team Zwitserleven stegen woensdag 23 maart 2005 naar de vierde plaats in het voorlopige klassement van de Trofea Princesa Sofia. Op donderdag 24 maart wisten zij deze plek vast te houden voor de kust van Palma de Mallorca. Na elf gevaren races is het Nederlandse duo drie punten verwijderd van het podium, maar de Britten McMillan/Howden staan met één punt verschil vijfde. De Australiërs Bundock/Worrall gaan aan de leiding.

Na een moeizame start op dinsdag 22 maart, eindigde Team Zwitserleven een dag later met een serie van 6-4-10-9 enkel in de toptien. Darren Bundock en Aaron Worrall (AUS) presteerden met vier overwinningen sterk en namen daarmee de leiding over van de Fransen Yann/Guyader. De Spanjaarden Echavarri Erasun/Paz Blanco zakten naar de derde plaats en het Duitse duo Gaebler/Struckmann steeg naar de tweede. Aan deze stand veranderde donderdag 24 maart niets. Alleen slonk de voorsprong van de nummers drie op Booth/Dercksen naar drie punten. Herbert: "De teams die nu boven ons staan, hebben de hele winter doorgetraind. Wij kozen bewust voor rust, waardoor we nu een kleine achterstand op de wereldtop hebben. Dat is een kwestie van training. Een hoop dingen gaan bij ons momenteel niet helemaal vanzelf. We moeten nog te veel binnen de boot kijken. Verder is de combinatie van de carbonmast en de nieuwe zeilen nog niet optimaal."

De strijd om de bronzen positie blijft dus spannend tot het einde. Dercksen: "We doen mee om een podiumplaats. Wie had dat gedacht na zeven maanden niet varen. Maar het ligt zo dicht bij elkaar, dat we morgen ook nog kunnen zakken in het klassement." De ex-coach van de Nederlanders, Will Howden (GBR), ligt met één punt verschil op de loer. Dercksen: "Will is goede zeiler en zij hebben de laatste maanden veel uren gemaakt. Dat zie je nu terug." Morgen is de laatste wedstrijddag van de Trofeo Proncesa Sofia 2005.

Top vijf na elf races:
1. AUS Bundock/Worrall, 16 punten
2. GER Gaebler/Struckmann, 31 punten
3. ESP Echavarri Erasun/Paz Blanco, 55 punten
4. NED Booth/Dercksen, 58 punten
5. GBR Mc Millan/Howden, 59 punten

22. BEL Brouwer/Godefroid, 153 punten

Over Trofea Princesa Sofia 2005
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 maart 2005 vindt voor de kust van Palma de Mallorca de Trofea Princesa Sofia plaats. De Tornado-klasse telt 33 inschrijvingen uit twaalf landen. Mitch Booth en Herbert Dercksen vertegenwoordigen als enige de Nederlandse vlag.

foto: ? © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: