Princess Sofia Cup - Sebbe en Carolijn uit de kuip III

Alweer een uiterst moeilijke dag. Het begon allemaal goed. Toen ik om 7u30 mijn ochtendjogging deed, kwam de wind al doorzetten, en zelfs uit de goede richting. Met dit idee in gedachten vertrokken we ook op tijd van het strand.

De eerste reeks was al onmiddellijk super lastig. Iedereen had zijn 'veel wind trim' op, terwijl ongeveer op het startschot de wind er nagenoeg helemaal uitviel. Na ons 40 minuten te hebben laten ronddobberen, schoten ze de wedstrijd eruit. Spijtig, want we zaten er goed bij, en ze hadden ook gewoon kunnen inkorten.

Bij de volgende poging stond er weer een prachtig windje. Met stralende zon en 12 knopen gingen we van start. Redelijk weg, maar we konden onze positie niet houden. Toch geraakten we redelijk uit de vloot, en finishten uiteindelijk als 14de.

De tweede start was voor ons een regelrechte ramp. Het idee was er, maar de uitvoering was afschuwelijk. In close-call maneuvers zijn we nog ronduit hopeloos. We vertrokken ongeveer als laatste. De wind deed heel vreemd, en we wisten er ons profijt uit te halen. We kwamen terug tot zo'n 15de plaats, maar in het laatste voor de windse rak maakten we een tactische fout, waardoor we weer alles verloren. We scoorden alweer een 28ste plaats. Dit doet pijn...

Bij de derde en laatste reeks van de dag vertrokken we alweer zeer slecht. Vandaag was de pin-end van de start steeds enorm bevoordeeld, en dit in combinatie met de rechterkant van het eerste kruisrak. Hierdoor probeer je een stuurboord start te maken, en moet je een gaatje vinden tussen al de boten die voorrang hebben. Hier moeten we dus duidelijk nog aan werken. Alweer probeerden we er door een extreem eerste rak eruit te komen, maar dit lukte niet. In het tweede aan de windse rak probeerden we opnieuw, en deze keer met enorm succes. We voeren van ongeveer 25 naar 5! Helaas maakten we een zware inschattingsfout bij de bovenboei. De offsetmark lag hoger dan de bovenwindse boei, waardoor we net de boei niet haalden, en een heel treintje boten moesten laten voorgaan. Uiteindelijk eindigden we 16.

Natuurlijk kan het altijd beter, maar we hebben ons als doel genomen voorlopig onze eissen niet te hoog te stellen, en gewoon zo veel mogelijk bij te leren. Een tweede doel is plezier blijven beleven, alhoewel we niet echt de plaatsen varen die we gewend zijn geraakt. Dit is vandaag zeker alweer gelukt. 15 knopen wind en een stralende zon is gewoon paradijs op aarde in deze boot.

Morgen onze laatste dag. We proberen er nog al het mogelijke van te maken.

Tot morgen,

Sebbe en Carolijn

foto: Fernando Echávarri en Antón Paz (ESP) © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org/www.questforgold.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: