Princess Sofia Cup - Sebbe en Carolijn worden 22ste

Het zit er weer op. Na het super begin hadden we op wat meer gehoopt. Ik rekende op een eerste helft, dus dat was een 17de plaats. Uiteindelijk zijn we 22ste geworden. Niet echt slecht, maar we willen natuurlijk steeds meer.

Vandaag was alweer een wisselende dag. Na een korte uitstel werden we met een goede noordenwind het water opgestuurd. Eigenlijk niet zo goed, want het viel te verwachten dat de zeebries, die eerder zuidelijk is, zou doorbreken.
Al vrij snel werd de start gegeven. Het was ons alweer niet gelukt goed weg te komen. We namen een paar goede opties en wisten redelijk terug te komen. Het aanzeilen van de finnish ging echter weer niet zo goed. We zagen de boten een beetje van alle kanten komen, en dan ontbreekt het ons nog aan inzicht en ervaring, met als gevolg dat ze ons allemaal net voor de lijn passeerden. Er zijn leukere dingen als wedstrijdzeiler.

Na een lange uitstel startten ze ons toch nog in de noordenwind voor de tweede reeks. We besloten van maar eens wat te riskeren voor de start, en die ging meteen weer een stuk beter. De rest van het kruisrak ging veel minder. We hadden alweer wat problemen met onze 'versnellingsbak'. Af en toe moesten we hoog, dan weer snel, en dat lukt nog niet altijd. Anyway, net voor de eerste zou finnishen werd de reeks eruit geknald. De serie zat erop.

Morgenvroeg vertrekken we alweer naar Santa Barbera, California. Aldaar vinden zich de wereldkampioenschappen in de Hobie Tiger plaats. We hebben lang getwijfeld, want het is een hele investering om deze wedstrijd te varen, en het is ook allemaal een beetje veel. Toch vonden we het de moeite. Het is voor ons namelijk de enige wedstrijd met een grote vloot voor ons WK tornado in La Rochelle. We hebben die ervaring echt nodig, dus we willen aldaar meemaken wat er allemaal fout kan gaan, en weten waar we op moeten gaan letten. We hopen dan iets beter voorbereid te zijn voor ons echte WK.

Zo, ik weet niet zeker of ik jullie van daaruit ook op de hoogte zal kunnen houden, maar we doen ons best.

Tot later,

Sebbe en Carolijn

www.trofeoprincesasofia.org/www.questforgold.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: