Spi Ouest France Bouygeus Telecom - Franse seizoensopener gestart

  • Author: Ice
    Date: za, 26/03/2005 - 12:09

Het is begonnen! De meer de 500 ingeschreven boten hebben gisteren voor de eerste maal de haven van la Trinité (FRA) verlaten om deel te nemen aan de 27ste Spi Ouest France Bouygeus Telecom regatta. De organisatie verdeelde deze talrijke opkomst onder 18 verschillende klassen: De kleinste deelnemer is de Farr 727 (7,27m), de eerste boot ontworpen en gebouwd door Bruce Farr, winaar van de ¼ ton cup in 1975, en nu aan de start in de IRC 5 klasse. Het grootste deelnemende zeiljacht is de Sun Odessey van Jean-Luc Van den Heede, ADRIEN II. Hij meet 52.2 voet (15.91m) en ingeschreven in IRC 1.
Met 60 inschrijvingen blijft de First Class 8 klasse de populairste klasse met een sterke internationaal veld.

Op vrijdagochtend was vooral de Open 7.50 klasse de publiekstrekker op de steigers, vooral aanlokkelijk door de iconen aan boord: Guillemot, Peyron, Dick, Riou, Jimmy Pahun … en nog vele andere onbekende.

Elk jaar zakken er voor deze vroege seizoensopener Benelux kleuren naar het zuiden, dit jaar zien we Belgische en Nederlandse kleuren in 5 klassen:

IRC 1:
SAMANTGHA (Swan 45) van P. Van Heurck met ondersteuning van Messink Racing
MOANA (First 47.7) van F. Goubau
ING BANK ex-Liesl (First 40.7) van B. Struyts
OXYGEN (IMX 40) van A. De Cock

IRC 3:
LA FOLIEUSE (Sun Legende 41) van D. Gelhausen

IRC 4:
GENERAL TAPIOCA (1/2 ton) van P. Pilate
SKIPPY’S TON (1/2 ton) van N. Lejeune

Mumm 30
SILICON THEATRE SCENERY van R. Pronk
MEAN MACHINE van Peter de Ridder

Sportboten
MATSURU (Max Fun 25) van F. Hawer

foto: Mumm 30 klasse © CHERELE Philippe - Ouest France

Volg hun resultaten elke dag via de officiele website van Spi Ouest France Bouygeus Telecom

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: