Team Zwitserleven Booth/Dercksen zesde bij Princess Sofia Trophy

Op Goede Vrijdag 25 maart 2005, beëindigde het Zwitserleven Team Booth/Dercksen de Princess Sofia Trophy op de zesde plaats. Daarmee zakte het duo twee plekken in het klassement. Bij een zwakke wind voltooide de Tornado-vloot één race voor de kust van Palma de Mallorca. De Australiërs Darren Bundock en Aaron Worrall behaalden gemakkelijk de eindoverwinning, gevolgd door het Duitse tweetal Gaebler/Struckmann en de Britten McMillan/Howden.

Booth en Dercksen finishten de laatste wedstrijd als 21ste. "Dat was echt slecht", zei Dercksen na afloop. "De start ging best redelijk, maar we zaten aan de verkeerde kant en we konden de achterstand niet meer goed maken. We missen nu bij lichtweer de snelheid die we bij de Spelen wel hadden." Het startschot voor de tweede race klonk nog, maar die werd vroegtijdig gestaakt wegens windgebrek. Dercksen: "Dat was jammer, want we lagen toen vierde." Leigh Mc Millan en Will Howden zetten de lijn van gisteren door en wonnen vandaag weer. Dercksen: "Ze hebben gewoon goed gevaren, net als Darren en Aaren."

Hyeres wordt de volgende bestemming voor Mitch Booth en Herbert Dercksen. Half april houdt Team Zwitserleven er een trainingsstage om het materiaal in orde te krijgen. Van 22 tot en met 29 april vindt in Hyeres de Semaine Olympique plaats. Vervolgens traint het duo begin mei in Medemblik, waar in de laatste week van die maand de Spa Regatta op het programma staat.

foto: de Tornado winnaars Darren Bundock / Aaron Woraal © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: