TEAM ABN AMRO maakt zijn acht "core second boat sailors" bekend

TEAM ABN AMRO heeft haar selectieprocedure weten te beëindigen. Nu weten we eindelijk wie de tweede ABN AMRO boot gaat bemannen in de Volvo Ocean Race 2005/06. Twee Nederlanders werden geselecteerd, Gerd-Jan Poortman en Simeon Tienpont. Zo krijgt het geheel toch een lage landen tint.
Het volledige tweede team zal bestaan uit de franse schipper Sebastien Josse en de 8 jonge professionele zeilers: Phil Harmer (AUS), Luke Malloy (AUS), Lucas Brun (BRA), Andre Mirsky (BRA), Gerd-Jan Poortman (NED), Simeon Tienpont (NED), Andrew Lewis (USA) en George Peet (USA).

Deze acht zeilers werden verkozen uit een groep van 80 kandidaten die getest werden uit 4 regionale selecties: een Nederlands, een Braziliaans, een Amerikaans en een Internationale. Team Abn Amro ontving meer dan 1800 CV’s van jonge zeilers onder de 30 jaar. Dit was de voorwaarde tot deelname aan de selectie.

En zo werd het jonge Performance team geboren. De selectie gebeurde met behulp van een Nederlands jury bestaande uit Hans Horrevoets en Maurice Paardenkooper.

Lees alles over de selectieprocedure en bekijk de foto’s op de Team Abn Amro website

Volvo Ocean Race 2005/06

foto © ABN AMRO Bank N.V.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: