Hobie Tiger World Championship - Sebbe en Carolijn uit de kuip III

Alweer een moeilijke dag voor het race-comite. Eerst
wat veel wind, en dan een constant gevecht tussen twee tegenovergestelde winden. Voor ons was het wel een interessante dag. De eerste wedstrijd hadden we een mooie start. maar misten we de eerste reuze-shift. Hierdoor lagen we onmiddellijk ergens halverwege de vloot. We konden nog heel wat goed maken en werden uiteindelijk 24ste. De wind varieerde sterk in richting en kracht, en dat ging ons goed af.

De tweede wedstrijd was zelf nog beter. We hadden een schitterende start, en wisten ook ons profijt te halen uit de talrijke vlagen en draaiingen. We gingen reeds als 5 de eerste boei rond, en wisten nog twee boten in te halen, waardoor we derde werden. We waren zelfs nog een moment in de mogelijkheid om eventueel de reeks te winnen. Uiteindelijk deden Micha en Marcelien het die reeks schitterend en wisten als eerste over de finish te gaan. Super tof voor hen!

Na heel wat uitstel werd nog een start gegeven, maar in een dusdanig draaiende wind dat sommige boten onder spi zeilden, en andere aan de wind, maar wel in de zelfde richting. Een beetje vreemd om dan nog een reeks te starten, maar ze hadden oorspronkelijk gelijk om het proberen. Het ging echter van kwaad naar erger. Op sommige plaatsen woei het 30 knopen, op andere was het 0,0. Toen er teveel boten over de kop gingen (wij ook trouwens) door de super sterke valwinden, werd de wedstrijd toch afgelast.
Veel te lang gewacht vonden wij. Ondertussen waren wij dus ook zwaar
gekapsijsd, en hadden we 4 latten gebroken en ons zeil gescheurd. Momenteel ben ik halverwege de reparaties. Ik doe de rest wel wat later, want ik begin al scheel te zien van het lange naaiwerk. Er is immers geen zeilmaker in de buurt, en morgen willen we toch nog onze wedstrijd mooi afsluiten.

Ondertussen zijn we heel gelukkig met onze voorlopige 11de plaats in het totaal. Hopelijk krijgen we morgen eindelijk eens mooi zeilweer, en kunnen we nog wat reeksen varen.

Hobie Tiger World ChampionshipQuest for Gold

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: