EVOLUTION nieuwe wereldkampioen Farr 40

SYDNEY - Een prachtig staaltje "close racing werd er vertoond voor de kust van Sydney.
Een gelijk aantal punten en 1 puntje meer als de derde, maar net genoeg om wereldkampioen te zijn. Beide teams eindigden gelijk op 66 punten. Maar dankzij Richard Perini’s 2 overwinning tijdens de heavy wind races twee dagen geleden, wist hij meer overwinningen te halen dan landgenoot Neville Crichton en zijn Shockwave. Derde met 67 punten, slechts 1 puntje achter de Aussies was het Italiaanse TWT team die hun 6de plaats de laatste reeks fataal werd. 5 de moesten ze worden maar haalde ze net niet.

Extreme condities op de Pacifiece Oceaan, van 3 knopen tot 30 knopen, zo goed als altijd een deining en een concurrentie die geen fouten toelaat dus zeilen die 200% moeten leveren. Met als gevolg een podium vol North Sails.

1) Evolution, AUS, Richard Perini, 2-7-1-15-6-3-9-2-21, 66
2) Team Shockwave, AUS, Neville Crichton, 4-17-2-3-15-6-4-6-9, 66
3) TWT, ITA, Marco Rodolfi, 67
4) Warpath, USA, Steve and Fred Howe, 72
5) Mascalzone Latino, ITA, Vincenzo Onorato, 75
6) Barking Mad, USA, Jim Richardson, 80
7) Ichi Ban, AUS, Matt Allen, 87
8) Southern Star, AUS, John Calvert-Jones, 88
9) Nerone, ITA, Massimo Mezzaroma/Antonio Sodo Migliori, 89
10) Morning Glory, GER, Hasso Plattner, 92
16) Pegasus USA, Philippe Kahn, 137
22) Solution, USA, John Thomson, 171
25) Venom USA, Brett Neill/Peter Taylor, 183
26) Phish Food USA, Alexis Michas, 193

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: