VANUIT DE KUIP - Goofy race in ongemeten vanop Pogo650 COCONUTRUN

COLIJNSPLAAT - Ter voorbereiding van de eerste Belgische wedstrijd voor minitransatters leek het ons wel handig de Goofy Race te zeilen in ONG met COCONUTRUN, een pogo650 van eigenaar/schipper Barry Verstraeten. Wat wel een voordeel blijkt bij een bootje van slechts 6 en een halve meter lengte is dat je nog zo snel alle sneeuw en ijs van het dek krijgt. Mooi op tijd dus de havengeul uit om de start voor te bereiden. Ideale startpositie bevond zich vandaag zeker en vast zo dicht mogelijk bij de pinend en dat hebben we gezien, samen met nog vier andere schepen kozen we dan ook voor deze startpositie. INDEED, THIRTH COAST en 't SPOOKSCHIP gingen net voor ons duidelijk veel te vroeg richting startlijn en in het gewoel om af te remmen werd SPOOKSCHIP tegen de boei gegooid, kwam ongelukkig met haar kiel vast te zitten en door de zwieper die erop volgde zagen we de verstagingen in elkaar vasthaken waardoor de mast naar beneden kwam. Soms wordt er toch echt wel heel ver gegaan in de strijdlust. Nog even vlug gekeken of er geen hulp nodig bleek en mooi achterlangs de wedstrijd vervolgen. Deze keer was starten op de tweede rij de betere keuze!

Verder mooi onze baantjes afgemaakt, een korte wedstrijd van 7,5 mijl deze keer met soms een wel heel mager windje. Naar ons gevoel lukte het toch wel mooi om grotere schepen bij te blijven met de kleine pogo, ook gezien de manoeuvers die vlekkeloos verliepen. Bij de prijsuitreiking werd dit dan ook duidelijk, een verdienstelijke 3e plaats in ONG.

Deze Goofy Race was dus een mooie oefenwedstrijd voor Oostende-Ramsgate van 5 t.e.m. 7 mei 2005 met de mini's, waar op dit moment reeds een twaalftal potentikle deelnemers interesse toonden. Eventuele deelnemers kunnen trouwens nog steeds terecht voor informatie omtrent de eerste Belgische miniwedstrijd via tomdooleysailor@yahoo.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: