Federation de Chasseur verlegt haar aanpak tegen powerboats naar de Med

In een opmerkelijke overeenkomst tussen de FCF ( Federation de Chasseur de France) en de franse overheid is besloten dat de FCF haar jachtterrein gaat verleggen naar de middellandse zee.

De FCF protesteert reeds een aantal jaren tegen het verregaand inkrimpen van de jachtvergunningen, dit mede door de toegenomen aandacht van de pro -life beweging en de afgenomen wildstand.
Beide partijen hebben elkaar echter gevonden in de aanpak van een groeiend probleem: De aanpak van de ongebreidelde groei in powerboats.

De powerbootstand is sinds het ontstaan, begin tachtiger jaren, explosief gegroeid, en bedreigt nu de rust in de zuidfranse havens en wateren. De Franse overheid heeft gemeend hier paal en perk aan te moeten stellen, en heeft nu de oplossing gevonden in het openstellen van een jachtseizoen in de broedtijd van de powerboot. Tijdens dit seizoen neemt de powerbootstand in korte tijd toe van sporadisch tot zeer storend. Het jachtseizoen zal dan ook op 1 april aanstaande worden geopend.

Dhr. Clouseau van de FCF gaf in een commentaar aan zeer verheugd te zijn met deze nieuwe mogelijkheden. "De powerboot is van nature een zich snel voortbewegende prooi, met een groot incasseringsvermogen. De zwakte van de powerboot is daarbij het grommende geluid dat ze bij snel voortbewegen produceren. Dit maakt de powerboot tot een zeer aantrekkelijke prooi voor de leden van de FCF" , aldus Clouseau.

Rest ons nog de vraag of u komend seizoen naast de hoofden van herten en gemsen ook neuzen van powerboten tegen gaat komen ?

foto © Wallypower

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: