Onder nieuwe naam gaat Holland Regatta toekomst tegemoet

De wedstrijdorganisatie heeft besloten om per direct de naam SPA Regatta te wijzigen in Holland Regatta. Met deze naamsverandering toont de eerste en oudste Olympische zeilregatta in Nederland zich voor te bereiden op de toekomst.

"Na twintig mooie jaren hebben we in 2004 afscheid genomen van onze hoofdsponsor. Al sinds de eerste Regatta kijken we vooruit. Kwaliteit, innovatie en continuïteit staan bij ons hoog in het vaandel. Ook zonder nieuwe hoofdsponsor zullen we hiernaar streven," aldus Henri G C van der Aat, voorzitter van het Organisatie Comité. "Om aan te tonen dat we willen blijven groeien en aan de toekomst denken, hebben we een nieuwe naam aan het evenement gegeven. De Holland Regatta is een echt Nederlands evenement, iets waar we trots op mogen zijn. In onze beleving omvat de naam Holland Regatta deze trots. Uiteraard blijven we openstaan voor nieuwe sponsoren. Ook hebben we met de Internationale Zeilfederaties alweer afspraken over de inzet van de Regatta ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Zo zullen we dit jaar voor het eerst een electronisch systeem testen om te vroege starters te identificeren".

De Holland Regatta vindt plaats van 25 tot en met 29 mei 2005, in Medemblik.
Tijdens de Holland Regatta zal de Neil Pryde RS:X zijn debuut maken als Olympische discipline. De overige deelnemende disciplines zijn: Tornado, Yngling, Star, 49er, 470, Finn, Laser en Laser Radial.

foto: 49er actie

Holland Regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: