Vader en zoon Booth tweede op WK HOBIE TIGER 2005

Op donderdag 31 maart 2005 eindigden vader Mitch en zoon Taylor Booth (AUS) op de tweede plaats bij het WK Hobie Tiger in het Amerikaanse Santa Barbara. In 2003 greep het duo de titel, maar nu maakte de olympische stuurman Mitch plaats voor zijn zestienjarige zoon. Afgelopen zomer debuteerde Taylor als stuurman in de Formule 18-klasse en nu ging hij in de leer bij zijn vader. In de vloot van 88 Hobie Tiger catamarans ging het goud naar Enrique Figueroa en Jorge Hernandez (PUR).

De tiener Booth wilde in Amerika het record van zijn vader breken, die op 17-jarige leeftijd wereldkampioen werd. Mitch Booth, van het Nederlandse Zwitserleven Team Booth/Dercksen: "Ik ben natuurlijk heel trots op Taylor. Hij heeft het gewoon goed gedaan. Het was een zwaar veld met vier goede olympische equipes. Natuurlijk heb ik hem tips gegeven, maar hij moest het verder toch zelf doen aan het roer." Mischa Heemskerk en Marcelien de Koning (NED) dreigden nog even voor hen te eindigen, maar door een diskwalificatie in race 5 vielen zij terug naar de zesde plaats overall.

Van zondag 27 tot en met donderdag 31 maart 2005 volbrachten de deelnemers zeven races. Het vierde WK Hobie Tiger begon met zware condities tot 25 knopen wind. Gaandeweg de week werd het kalmer, waardoor het uiteindelijk een eerlijk kampioenschap werd met verschillende weertypen.

Top vijf eindklassement:
1. PUR - Enrique Figuero/Jorge Hernandez, 21 punten
2. AUS - Taylor en Mitch Booth, 24 punten
3. FRA - Vaireaux Moana/Petit Romain, 26 punten
4. ESP - Fernando Echavarri Erasun/Anton Paz, 28 punten
5. USA - Greg Thomas/Jacques Bernier, 30 punten

foto: Vader en zoon Booth

Hobie Tiger World Championship

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: