Van Uden Reco Stellendam Regatta 2005

Zaterdag 23 april 2005 zal om 10.10 uur door het wedstrijdcomité van WSV Stellendam het waarschuwingssein gegeven worden voor de eerste start van de "Van Uden-Reco-Stellendam Regatta 2005. De Regatta wordt georganiseerd voor boten in de SW Klasse, IMS en ORC klasse en Eenheidsklassen.

De First 31.7, X99 en X79 klasse is het al gelukt genoeg boten op het water te brengen om tijdens deze Regatta in een eigen klasse te kunnen varen. Ook hebben al diverse J22’s ingeschreven om nu vanuit Stellendam hun kunnen op het Haringvliet te beproeven.

De SW klasse zal worden weggestuurd voor een wedstrijd baan langs vaste boeien en gaat varen volgens het ‘tijd-voor-tijd’ correctiesysteem. De overige klassen varen een trapezium baan met een outer en innerloop, waarbij de snellere boten naar de outerloop zullen worden gedirigeerd en de langzamere boten de innerloop voor hun rekening zullen moeten nemen. De IMS en ORC klassen varen volgens het Time on Time "Triple Number System".

Op de wal staat de accommodatie van het Delta Sailing Center met onder andere de watersportwinkel en het restaurant ter beschikking van de wedstrijdzeiler. Na de wedstrijden op zaterdagmiddag vindt er een Happy Hour plaats en op zaterdagavond wordt er in de evenementenhal voor 15 euro een buffet geserveerd (aanbevolen wordt hier van te voren voor in te schrijven). Na het buffet zullen de zeilers geëntertaind worden door de band "Double Density" die tot 1.00 uur ’s nachts voor de nodige decibels zal zorgen.

In het restaurant Berrisz bestaat de mogelijkheid om, weliswaar voor eigen rekening, ontbijt en lunchpakketten te reserveren. Uiteraard is a la carte eten ’s avonds ook een optie in dit uniek gelegen restaurant.

De grootste groep inschrijvers zijn momenteel de IMS 1 klasse. Zij verschijnen al met minimaal 15 boten aan de start om uit te gaan maken wie in 2005 de van Uden-Reco-Stellendam 2005 bokaal mee naar huis mag gaan nemen.

Het WSV Stellendam team onder leiding van Peter Anink en Frank Beverwijk staat al in de startblokken om zo goed mogelijk te gaan presteren op 23 en 24 april op het Haringvliet bij Stellendam. Tot dan!!

Van Uden-Reco-Stellendam Regatta

foto: archief Clubracer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: