Jong zeiltalent aan de start tijdens Dutch Youth Regatta

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei 2005 organiseert de Stichting Dutch Youth Regatta in samenwerking met de Klassenorganisaties en het Watersportverbond een groot internationaal jeugdzeilevenement in Workum. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste zeiltitel, Open Nederland Kampioen, in de Optimist, Splash, Flash, 420, Vaurien verzeild. Voor de Laser 4.7 en Radial is het een kwalificerend klassenevenement.

Met een verwacht aantal van ca. 650 deelnemende boten en ca 720 deelnemers worden dit het grootste wedstrijdzeilevenement voor jeugdzeilers van 8 tot 24 jaar in Nederland.
Met inschrijvingen vanuit meer dan 10 landen maakt dit het grootste internationale evenement voor jong zeiltalent. Het zeilen voor het eremetaal is de belangrijkste motivatie om deel te nemen, dat is een serieuze zaak. De vriendschap tussen de kinderen van de verschillende nationaliteiten op de wal daarna, maakt van dit evenement ook een jaarlijks feest van herkenning en verbroedering.
Het comité van aanbeveling, onder voorzitterschap van mevrouw Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF, bestaat uit Nederlandse coryfeeën uit de (olympische) zeilsport die het belang zien van een professioneel wedstrijdcircuit voor getalenteerde en enthousiaste jonge zeilers, als kweekvijver voor het Nederlandse toptalent van de toekomst.

Op donderdagmorgen om 11.00 uur vindt de officiële opening door de heer J.W. Boekhoven, burgemeester van de Gemeente Nyefurd waartoe Workum behoort, plaats. Zondag aan het eind van de middag zal mevrouw Terpstra, in aanwezigheid van onze Nederlandse zeiltop, de prijzen uitreiken.

Voor informatie over de diverse programmaonderdelen wordt verwezen de site Dutch Youth Regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: