Course Croisière Edhec - studenten racen in Frankrijk

hey beste zeilvrienden,
Een nieuwsflits vanuit Sable D'Olonne waar de 37ste Course Croisière EDHEC nu op volle snelheid draait.

Dit is het Mekka van het Franstalig zeilen met studenten teams van over heel de wereld;
Van professioneel team tot nog nooit op een boot gezeten maakt hier het water (on)veilig, dit samen met een heel zeildorp met enorme feesttenten en de vertegenwoordigers van alle sponsors en deelnemende scholen. Elke avond feest met massages en gratis drank maken dat het ‘s morgens soms erg pijn doet om op te staan.

Zondag was het practice race; 25knopen en gieten van de regen. Heel zware race met maar liefst 3 masten die het begaven.
Het Belgische Hogere zeevaartschool team (wakko) was die dag gaan trainen met 2 Cannadezen omdat enkele zeilers nog niet waren gearriveerd, de uitslag was dan ook niet zo goed. 15 de op de 33 grand Surprises die meededen niet echt resultaten die we gehoopt hadden.

Maandag 7 bfr en dus afgelast.
Wat normaal een rustige dag zou zijn op een normale wedstrijd is hier een vermoeiende dag aan de vele attractie kraampjes en vooral liters en liters alcohol.
Gelukkig staat er ook een Infirmerie met masseuses en doktoren om de pijn te verzachten.
Dinsdag weer hetzelfde veel te veel wind!

Vandaag woensdag waren de zeilers niet meer te houden om 10u start,
zeer goed vertrokken toch wel general zeker? Maar gelukkig was de 2de nog beter dan de eerste. Eerste kruisrak is even wennen want heel de vloot licht heel dicht bij elkaar maar aan de bovenboei komen we top 10 rond, spi op en surfen met die bak! Tegen 11 knopen planeren we naar de onderton.
We eindigen uiteindelijk 7den niet slecht voor een team dat elkaar niet kent en nog nooit samen heeft gezeild laat staan op deze boot!

Tweede manche wat minder wind het is vechten tegen de deining die er na 2 dagen storm nog steeds staat.
Ook deze keer niet slecht wat weer resulteerd in een 7de plaats.

Manche 3 gaat na een general en een black flag toch van start, zeer goed weg!
Komen samen met 7 anderen aan de boventon maar door de stroom halen enkelen de spreader niet en wordt er zwaar gevloekt. Team Hogere zeevaartschool komt er netjes tussen door en we komen in 6 de positie uit de wanorde, spi op en sjeezen naar de onderboei.
We varen onze eigen race in het spirak en komen daardoor 4de aan de benedenton.
Deze plaats staan we niet meer af gedurende de tweede lus. In het laatste indewindse rak vechten we hard met het zwitserse team dat 3de ligt en dat gecontroleerd wordt door team Assence. Op de finishlijn scheelt het een halve meter, maar morgen pakken we ze!

Zie ook: www.ccedhec.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: