Grote Nederlandse deelname aan de Semaine Olympique Hyeres

Op zondag 24 april start de eerste wedstrijd van de pré-Olympische zeilweek in het Franse Hyeres. De laatste wedstrijddag is op vrijdag 29 april. Ruim 500 teams uit vijftig landen doen mee aan deze zeilweek. Nederland is vertegenwoordigd in zeven klassen.

De zeil(st)ers in de 470 heren, Laser, Laser Radial en 49er, zeilen kwalificatiewedstrijden van 24 tot en met 26 april. Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 april zeilen deze klassen de finaleserie en worden de teams ingedeeld in een Gold, Silver en Bronze groep.
De zeil(st)ers in de Mistral, Finn, 470-dames, Tornado, Yngling en 2.4 Mr zeilen van zondag 24 april tot en met vrijdag 29 april fleetraces met een maximum van in totaal twaalf races. Per dag worden dan twee tot drie wedstrijden gevaren van ongeveer zeventig tot negentig minuten.

Nieuw is de Grand Final: Op de laatste dag zeilen de top drie zeil(st)ers van het klassement tegen elkaar. Zij varen korte wedstrijden van ongeveer tien minuten, het jureren gebeurt bij deze wedstrijden direct op het water. Tot op de laatste dag is het dus niet zeker wie met goud, zilver of brons naar huis gaat. De Grand Final start, als weer en wind het toelaten, op vrijdag 29 april om 12.30 uur.

Het nieuwe Olympische windsurfboard is nog niet beschikbaar, daarom wordt er voor de discipline windsurfen gevaren in de oude Olympische Mistralklasse. De Starklasse vaart niet mee als gevolg van een te geringe inschrijving

Overzicht Nederlandse Kernploegdeelnemers:

Finn - Sander Willems, Stefan de Vries, Wietze Zetzema
Laser - Roelof Bouwmeester
Laser Radial - Annemieke Bes, Merel Witteveen, Gea Jutjens
470-vrouwen - Marcelien de Koning met Lobke Berkhout
470-heren - Sven Coster met Kalle Coster, Bart Peeters met Olivier Bakker
49er - Jeroen van Catz met Wilco Stavenuiter
Yngling - Janneke Hin met Brechtje van der Werf en Petronella de Jong

Uitslagen en wedstrijdverslagen op http://sof.ffvoile.net of op www.sailing.org.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: